skip to Main Content

131

131

131.

Det är ett helt vanligt tal, inget glittrigt eller magiskt över det kan tyckas. Men för ett företag som nyss blåste ut två ljus på sin födelsedagstårta så är det en siffra väl värd att lyftas fram. Det är ju inte fint att skryta, men det är fint att lyfta fram starka laginsatser och att klappa sig själv på axeln när hårt jobb ger resultat. Eller hur?

131 är faktiskt det antal anställda medarbetare vi passerat i dagarna, just som vi fyllde två år. Och det är ingenting som bara händer av en slump; det är resultatet av fantastiska medarbetare som varje dag kommer till jobbet och gör ett jättebra jobb. Det är också resultatet av kollegor som hjälper varann, har kul tillsammans och som vill åstadkomma något utanför det dagliga arbetet,utifrån en gemensam värdegrund. Hårt jobb är i sig självt inte framgångsfaktorn.

Tvärtom så vill vi ju inte att våra medarbetare ska jobba för hårt, för det ger inte bra resultat på lång sikt. Något som förvånansvärt många företag verkar glömma. Vi ger inte vika en tum på vår filosofi att det som ger allra bäst resultat i slutändan är att känna sig motiverad. Dan Pink (och forskningen) konstaterar att motivation drivs av tre huvudsakliga nyckelfaktorer;

  • Självbestämmande (autonomy)
  • Strävan att bli skickligare på något (mastery)
  • Mening (purpose)

Vi vill alltså få en del frihet att utföra vårt arbete, vi drivs av att bli skickligare på något för att det är kul och vi vill känna att det vi gör är betydelsefullt och har större mening. Det är inte svårare än så och samtidigt är det ju precis så svårt!
Carrot-sticks

Vi upprepar ofta det här med fokus på kultur och värdegrund (för det FÅR inte glömmas!) men vi försöker göra också. Det är det allra viktigaste. Och svåraste. I vår tids transparens kommer ingen undan med att fuska. Det fina med den är att vi så lätt kan nå ut och samarbeta för att göra bättre grejer och det är ju faktiskt hela grundtanken bakom We. Det handlar om gemenskap och vi är medarbetarägda av en anledning; vi ska bygga det företag vi vill jobba på själva och då är alla med. Alla 131!

Så nej, 131 är inte alls något vanligt tal. Det är en kraftfull samling av människor med olika egenskaper, kunskap och massor av kompetens som jobbar tillsammans. Hur grymt är inte det?

Back To Top