skip to Main Content

Välkommen Sophia Johansson – We Consultings nya HR-chef!

Välkommen Sophia Johansson – We Consultings Nya HR-chef!

Vi är väldigt glada att välkomna Sophia Johansson – We Consultings nya HR-chef! Sophia började den 1 februari och håller som bäst på att göra sig hemmastadd på vårt huvudkontor i Stockholm.

Sophia kommer närmast från en roll som HR-generalist på Skanska, där hon jobbat mot en region med 400 medarbetare. Där har hon hanterat alla breda HR-frågor som exempelvis rekrytering, arbetsrätt, coachning orehabilitering. Sophia är också arkitekten bakom en del av Skanskas arbetssätt för socialt ansvarstagande (CSR) som är på gång att implementeras över hela Skanska Sverige.  Innan dess arbetade hon som HR-specialist med employer branding-frågor och etablerade nya arbetssätt för Skanska att attrahera potentiella medarbetare.

Sophia har lång och bred erfarenhet inom HR-området och har tidigare jobbat som HR-chef på Netjobs med 50 anställda.

Sophia berättar om varför hon valde att börja på We;
– Jag fick en riktigt bra känsla för We när jag läste om företaget på webben och i mina möten med Mats Rönnlund. Det är ett spännande företag som vuxit snabbt på kort tid, ändå finns redan processer och rutiner på plats. We är ett företag med mycket potential, visioner och mål för framtiden – en resa som det känns jätteintressant att vara en del av.

Mats Rönnlund är mycket nöjd med rekryteringen;
– Sophia är ett starkt tillskott för vår ledningsgrupp och har erfarenhet som vi kommer ha ha stor nytta av i vårt fortsatta arbete att bli nordens bästa arbetsplats. Hennes erfarenhet inom employer branding och CSR är en nyckel i det arbetet,liksom att hon jobbat med ett långsiktigt fokus på rekryteringsfrågor. Jag är väldigt glad att ha Sophia med i teamet!

Sophia själv ser fram emot att hugga in på årets utmaningar, som bland annat innefattar att jobba vidare med implementering av mångfaldsplan och Great Place to Work.
– Jag har jobbat mycket med projektledning och tycker det är väldigt spännande att komma in i en genomförandefas.

När Sophia inte har fullt upp med sina två små barn tycker honom om ägna ledig tid åt konst, design och inredning och hon är duktig på att ge gamla möbler nytt liv. Hon tycker också om att träna;
– Jag ser fram emot att springa längs vattnet här utanför kontoret. WeGo:Heart (vår återkommande kampanj för välgörande motion) som börjar nu i februari blir en bra sporre!

Varmt välkommen till We, Sophia! 

Back To Top