skip to Main Content

Ida Sundberg laddar för VM-kval och världsmästerskap

Ida Sundberg Laddar För VM-kval Och Världsmästerskap

Dagen innan nyårsafton kom ett samtal som Ida Sundberg längtat efter. Vem som ringde? Andreas Lundmark, förbundskapten för det svenska innebandylandslaget, som ville ha med Ida i truppen. Ida tvekade inte en sekund och i dagarna åker hon och de andra tjejerna i landslaget till Madrid för att spela VM-kval. 

Ida Sundberg fyller 23 år i år och har jobbat på We i snart tre år. Ida är en del av vårt glada och framgångsrika Göteborgsteam och så spelar hon innebandy. Väldigt mycket och väldigt bra!

I år gör Ida sin fjärde säsong i Pixbo Innebandy, där hon den här säsongen har fått äran att vara lagkapten. Och nu är det dags för VM-kval med landslaget. Vi ringde upp Ida för att höra lite hur det känns, på klassiskt sportjournalistiskt manér…

Hej Ida och grattis till ditt första VM-kval i blå-gult! Hur var det att få det där samtalet?
Tack! Jag var faktiskt på jobbet då och vi ringde om varann några gånger. Jag hoppades ju att det skulle vara goda nyheter men man vet aldrig. Det är en lika stor ära varje gång och inget att fundera över – klart man tackar ja! Jag har spelat 8 landskamper tidigare, men det är första gången jag spelar VM-kval. Så det är lite speciellt, även om vi på pappret inte ska möta jättehårt motstånd.

Vad innebär det att vara uttagen i landslaget?
Det är VM vartannat år och det krävs mycket för att komma med. Varje gång jag spelar har jag chans att visa upp mig och förbättra mina chanser att få vara med i slutmålet, som är VM-slutspelet i december. Det är mitt stora mål att få vara med där. Träningsmässigt så kör jag på som vanligt med Pixbo och så får vi feedback från landslagsledningen efter varje match. De kollar och utvärderar vad vi behöver träna mer på och utveckla.

Vad blir din roll i landslaget nu i VM-kvalet?
Jag vet faktiskt inte det ännu. Jag är en defensiv spelare och det är väl de kvalitéerna som jag blivit uttagen för. Men nu i Madrid är jag uttagen för att träna mer på mitt offensiva spel, så det blir en lärorik utmaning. Rollerna sätts väl därnere, när vi får spela ihop oss.

Vad tror du att du kommer tillföra laget?
Positivitet och glädje och ett starkt defensivt spel. Och att snacka mycket på plan.

Vad tror du blir roligast och mest utmanande under VM-kvalet?
Det roligaste är att åka iväg med laget, det är härliga tjejer man inte träffar så ofta, annat än när man möter dem. Jag ser fram emot att få åka till Madrid också!
Utmaningen blir kanske att hålla uppe spelet även om siffrorna kanske kommer rinna iväg. Vi kommer nog ha ett övertag i de flesta matcher, men det är viktigt att fortsätta köra på och skapa ett bra spel.

Många elitidrottare har ju ritualer inför viktiga tävlingar. Har du någon som du gör i samband med matcher?
Nej, jag har faktiskt inte det! Jag är inte så rutinfast på det sättet, men jag tuggar alltid tuggummi på matchuppvärmningen, så det kanske är min grej?

Vad säger dina kollegor nu du, när du ska dra på dig det blå-gula matchstället?
Kollegorna är alltid lika glada för min skull – de är ett stort stöd, mitt lilla gäng här. Det är ett riktigt bra gäng! Och jag vet att de håller ställningarna när jag är borta, så jag kan satsa allt på att lyckas bra i VM-kvalet!

Alla vi på We Consulting önskar Ida ett stort LYCKA TILL!

Vill du följa hur det går? VM-kvalet går av stapeln i Madrid mellan 1-5 februari. Här kan du läsa mer om laget och motståndarna.

Back To Top