skip to Main Content

Ja må We leva!

Ja Må We Leva!

We är sprunget ur en önskan om att skapa ett företag där strategiska och operativa beslut tas utifrån vad som gynnar dess människor, kunder och omvärld – långt bortom kvartalshorisonten. Ett konsultföretag som ägs av sina medarbetare blir livskraftigt, med glada och motiverade människor som utvecklas. Det i sin tur tror vi gör våra kunder framgångsrika och glada. Håller du med?

Historien

”Tänk om det fanns ett företag som gav mig arbetsglädje på riktigt? Hur skulle ett sådant företag se ut? Varför inte sikta högt redan från början?”

We:s historia börjar på ett älgpass, en regnig novemberdag i de värmländska skogarna. Jonas Widén längtade efter något mer, efter att skapa något bra.

I en tufft utsatt telekombransch fanns ett uppdämt behov och andra med samma längtan; att jobba på ett företag som satsar på människorna och nya affärer, långt ifrån kortsiktiga perspektiv och kostnadsjakt.

Drömmen var att skapa det perfekta konsultbolaget, ett som han alltid velat arbeta på själv. De tankarna blev fröet till vad som idag är We Consulting, ett företag med mer än 125 medarbetare, över 30 kunder och 11 kontor i Sverige och Norge.

We Consulting har blivit en pigg och glad tvååring, med en tydlig vision som vi närmar oss för varje dag.  Vi ska vara en förebild och ett förstahandsval för tekniska konsulttjänster inom nätinfrastruktur. Till det vill vi också vara världens bästa arbetsplats.

Framtiden

Hur gör vi det då? Det är inget lätt jobb; det krävs mod att våga gå utanför normer. Det krävs empati och tydlighet i alla lägen och en ständig strävan att bli bättre, ifrågasätta, vrida och vända för att anpassa oss till ändrade förutsättningar. Vi ser fyra viktiga områden för att lyckas:

1.     Samarbete. Ingen ledning är experter på allt och tror den det så är loppet kört. Därför frågar vi medarbetare och kunder till råds i många viktiga frågor. Det är ju tillsammans vi blir bättre!

2.     Tydlighet. Det är också viktigt att vara tydlig. Alla ska veta vad We Consulting står för, inte minst vi själva. Under 2015 fördjupar vi därför arbetet med vårt varumärke, internt och externt för att bli så tydliga vi bara kan. Våra värderingar skall styra våra strategiska och operativa beslut. Det kan låta svårt, men i själva verket är det världens bästa beslutsunderlag: rimmar det inte med våra värderingar och mål, ja då ska vi inte göra det!

3.     Flexibilitet. För att möta en omvärld i ständig förändring har vi valt att jobba agilt i den mån att vi jobbar med en riktning snarare än en 5-årig affärsplan. Vi är helt säkra på att det krävs att vi utvärderar & korrigerar hela tiden för att vara på topp och leda en utveckling.

4.     Leva värderingarna. Det viktigaste av allt är dock att hålla sig till våra grundvärderingar som ju är Enkelhet, Långsiktighet och inte minst Glädje – det skall alltid vara roligt att vara en del av och utveckla We Consulting och alla människor som ingår i våra olika We; medarbetare, kunder och omvärld.

Nu går vi in i en ny fas i vår historia med spänd förväntan, nyfikenhet och massor av motivation. Med nytillkomna nya delägare, massor av planer och energi som bara en tvååring kan ha, är vi redan i full gång. Vi hoppas att många fler vill hänga med!

Men innan vi gör något annat ska vi såklart äta tårta som alla andra tvååringar.

Grattis på födelsedagen, We Consulting!

We_2-år

Anders Jäger serverar födelsedagsdrycken i pokaler från WeM, som gick av stapeln på Bosön i Valborgshelgen.

Back To Top