skip to Main Content

Landet runt: Ann-Sofie Rexeke

Landet Runt: Ann-Sofie Rexeke

Hej Ann-Sofie, hur är läget i Karlskrona?
Hej du, tack det är bra!

Jag börjar med en favoritfråga från podcasten Värvet: hur började allt?
Haha, jag antar att du menar mitt liv på We då? Jo, jag började på We den 24 februari 2014 – över ett år sen nu, så jag börjar bli gammal i We-mått mätt!

Jag, Henrik och Niklas (som också jobbar på We) jobbade tillsammans på ett annat bolag och när de gick vidare ville jag också haka på. Det kändes kul att få en en ny motivation i arbetslivet. Jag googlade runt och läste om We och blev sugen på att testa där.

Jag fick jobba kvar i Karlskrona dessutom och sitter på ett kontorshotell, där jag satt på mitt förra jobb också. Jag är van att sitta själv, men de andra här känns ju lite som bonuskollegor. Jag hoppas att vi växer i Karlskrona, det vore så kul att vara ett litet We-gäng här.

Hur kom det sig att ni siktade in er på We?
We kändes som ett ungt, nytt företag. Moderna och spännande! Det lockade att få vara en del av ett företag som växer, är ungt, friskt och har så mycket energi. Det känns som We bubblar av nya idéer.

Har du alltid jobbat med Telekom?
Ja, jag började som testare på Aspiro, som faktiskt ägs av Jay Z nu, haha. Jag var användare som skulle testa produkterna och det var så jag kom in i mobilbranschen faktiskt!

Jag har jobbat med i stort sett samma sak på mitt förra jobb som jag gör nu, jag jobbar mest med inplaceringar. Jag har två uppdrag, så jag jobbar 50% för Telia Sonera Networks och 50% för Tele 2. Så jobbade jag för mitt gamla företag också, sedan 2008, så det är 8 år nu.
Före dess jobbade jag på Netel i 7 år och dessförinnan på 3GIS från 2001-2006, Det var spännande med 3G och allt det där och jag fick möta många olika människor och nationaliteter under projektets gång.

Livet är ju mer än bara jobb, så du kan väl berätta mer om dig?
Jag bor i Karlskrona med man och två barn, en 6-åring och en 9-åring.
Jag har alltid bott här och trivs jättebra. Vi byggde hus för fyra år sedan och hade planerat det i många år. Därför ville jag inte flytta när jag bytte jobb och är glad att jag fick möjlighet att bo kvar och jobba härifrån.
Det är verkligen livskvalitet att ha nära till jobbet och barnens skola. Allt är så nära här, och vi slipper ju köer!

Om du bor i hus har du väl en del att pyssla med på fritiden?
Ja, där finns det alltid att göra! Jag älskar verkligen att odla och vi har just byggt två stora odlingsbäddar och har satt potatis. Det är så kul! Jag ser fram emot att äta min egen färskpotatis på midsommarafton. Det blir en fransk gourmetpotatis som ska bli spännande att laga.

Det är häftigt att odla själv och det faktiskt blir något – det är liksom extra gott att äta då!
IMG_1939Midsommarmaten i full produktion!

Det låter härligt! Kommer ni ha egna jordgubbar på midsommar också?
Jajemen!

Vad gillar du att göra på fritiden?
Jag tycker om att ta promenader och odla som sagt. Och jag älskar att resa! Vi har precis varit i Budapest 4 dagar själva, det är ju alltid härligt.

Har ni resplaner för sommaren också?
Ja, vi ska bila ner till Frankrike faktiskt, Bretagne närmare bestämt och så ska vi göra många stopp på vägen. Vi börjar med Danmark och sen vidare genom Europa ner till Frankrike.
Jag tycker om att vara hemma också, så det blir lite ledig tid där med! Vi ska njuta av vår odling och vår tomt och har beställt en studsmatta till barnen. Eller till barnen förresten…vi var faktiskt noga med att köpa en som vuxna kan hoppa på också – det är ju skitkul!

Har du någon drömresa du vill göra?
Ja, jag vill tillbaks till New York! Vi gifte oss 2001 i San Fransisco, sen bilade vi till LA, såg Grand Canyon och sen flög vi till New York. Jag älskade verkligen den staden! Sen skulle jag verkligen vilja åka till Nya Zealand också!

Till sist – har du något särskilt roligt minne från tiden på We?
Ja, när vi var på konferensen i höstas, vilket engagemang och arbete som hade lagts ner! Det var så häftigt och inspirerande och välplanerat. Jag har faktiskt aldrig varit på en så bra konferens innan så jag ser verkligen fram emot höstens resa

Tack så mycket Ann-Sofie – hoppas midsommargubbarna smakar himmelskt!
Tack – den som vill får komma förbi och smaka!

IMG_1946

Back To Top