skip to Main Content

Landet runt: Nära SM-guld för Ida i Göteborg!

Landet Runt: Nära SM-guld För Ida I Göteborg!

En stark back som vet hur innebandy ska spelas och som flyttat landet runt för att leva sin dröm.
Där har ni Ida Sundberg i Pixbo Wallenstam, en av Sveriges mest lovande innebandyspelare och – till vår stora glädje – en av de som gör We-teamet i Göteborg till ett härligt gäng!

Ida_Sundberg_Pixbo_porträtt

I helgen spelades kvartsfinaler i SM-slutspelet i innebandy i Eriksdalshallen i Stockholm och Fredrik Grähs och Mats Rönnlund var där för att heja fram vår medarbetare Ida och hennes lag Pixbo på vägen mot SM-guld. I går vann de kvartsfinal 4 och är därmed redo för semi mot Mora!

Ida_Sundberg_Mats_Rönnlund
Ida & VD-Mats pratar om matchen, två innebandyfantaster emellan

Ida kommer från Skåne, men några år i Umeå och Göteborg har gjort det svårt att höra. Modiga Ida flyttade hemifrån som 15-åring, för att gå idrottsgymnasiet i Umeå. Då startade på riktigt vad som ser ut att bli en framgångsrik innebandykarriär för Ida.

Hon började spela innebandy relativt sent, hon var 11 år när hon följde med sin storasyster till en innebandyträning, efter en del tjat, och sen var hon fast!

– Jag kunde inte fatta hur någon kunde spela innebandy innan, jag tyckte inte det var en sport och det verkade bara onödigt, skrattar Ida. Men alla mina kompisar spelade också och när syrran fick med mig så tyckte jag det var jättekul.

Det brukar ju sägas att vi blir bra på det vi tycker om och det gäller verkligen för Ida. Ganska snabbt fick hon börja träna och spela matcher med äldre lag och till slut bestämde hon sig för att ta det stora steget och flytta långt hemifrån för att verkligen satsa.
– Det var ett svårt beslut, berättar Ida. Att flytta från Skåne till Umeå är långt och jag vara bara 15. Men det är det bästa jag gjort i mitt liv, så här långt!

Ida_sundberg_Pixbo-1 Ida, fullt fokuserad på sin uppgift!

Efter gymnasiet hade hon flera anbud från olika klubbar och hon valde till sist Göteborg.
– Magkänslan fick styra, det är närmare hem och mamma och pappa är och kollar på nästan varje hemmamatch, säger Ida. Göteborg är inte helt obekant heller, Idas pappa kommer därifrån så Ida har varit där en hel del innan och har släkt runtom stan.

Nu spelar hon sin andra säsong i Pixbo och stortrivs. Det går också riktigt bra och hon är en av de dominerande spelarna i laget redan. I den tredje kvartsfinalen i tisdags utsågs hon till matchens lirare och det händer ganska ofta.

– Förra säsongen var det mycket nytt; att spela i högsta serien, bo i en ny stad och komma in i ett nytt lag, det var mycket att vänja sig vid. Men den här säsongen kan jag köra på mer och det har gått jättebra.

Sammanhållning är viktigt
Ida berättar att det är ett bra och ungt lag och ett gäng med riktigt stark sammanhållning, precis som i teamet hon jobbar med på We, sedan ett år tillbaka ungefär.

– Det är verkligen ett härligt gäng på We, vi skämtar och skrattar mycket tillsammans och det är roligt att vi är så många från We på plats hos kunden, säger Ida. Hon tror att sammanhållning bygger mycket på att göra saker och ha roligt tillsammans, oavsett om det är ett innebandylag eller ett konsultteam det gäller.

Det är också skönt att jobbet funkar så bra att kombinera med sporten tycker Ida.
– Det funkar bra, trots att jag ju är borta ibland, särskilt nu under slutspelet. Alla har förståelse för det och det funkar med mina arbetsuppgifter också. Ibland får jag ta sovmorgon när vi kommit hem sent från till exempel Umeå en söndag kväll, ibland får jag ta ledigt en heldag. Men det går bra.

Drömmer om VM-guld
Idas mål just nu är att komma med i A-landslaget, och hon är nära! Hon har spelat i juniorlandslaget tidigare och har nu varit reserv i A-landslaget de senaste gångerna, så det är på gång. Drömmen är att vinna SM-guld nu och så småningom självklart VM-guld.

SM-guldet ligger faktiskt runt hörnet; Igår slog de ut Djurgården i den fjärde kvartsfinalen av fem, en skön revansch efter att just Djurgården stoppade Pixbo i semifinalerna förra året. Nu väntar semifinaler mot favorittippade Mora och tjejerna är riktigt taggade!

Den 18 april är det SM-finaler i Globen, och We håller tummarna för att Ida och hennes Pixbo är där i matchställen och tar hem guldet!

Pixbo_kvartsfinal-3
Heja Pixbo!

Back To Top