skip to Main Content

Musikmetoden – We Consulting bildade band för medarbetarhälsa

Musikmetoden – We Consulting Bildade Band För Medarbetarhälsa

I ett unikt experiment kallat Musikmetoden har några av våra medarbetare startat ett band på arbetstid, lärt sig spela instrument och under en bejublad minikonsert fått framföra en av låtskrivaren Andreas Kleerups låtar med honom i publiken.

Syftet med projektet Musikmetoden var att vidga begreppet friskvård och förbättra hälsan hos de anställda och förväntningarna överträffades rejält. Friskvård är mer än träning och alla ska må bra på jobbet. Därför bestämde We, med vår VD Mats Rönnlund i spetsen, för att vi på försök skulle utöka friskvården till att även omfatta musik.

När bandet grundades kunde ingen av medlemmarna spela ett instrument. Men efter 4 månader av övande kontaktade de Andreas Kleerup som kom för att se bandet uppträda live.

– Vi framförde hans låt för honom, vilket var nervöst. Men han var väldigt positiv och stöttande och gillade att vi använder hans musik som medel att må bättre på jobbet, säger Sara Kebert, som spelar keyboard i bandet.

musikmetoden-we

Projektet gav ett lyckat resultat och våra fem rockstjärnor fick mycket energi och en härlig sammanhållning. Ledningen på We Consulting är därmed väldigt nöjd.

– Hela projektet känns väldigt positivt, det har verkligen bidragit till de anställdas välmående och minskat stressen. Jag kan definitivt rekommendera fler arbetsgivare att erbjuda musik som friskvård, säger Mats.

Det finns en hel del forskning kring musikens positiva effekter som stöder resultatet från Musikmetoden. Töres Theorell, stressforskare förklarar att effekterna sker på flera plan; psykologiska, biologiska och sociala. Att utöva musik innebär att hormonet oxytocin ökar i kroppen, vilket i sin tur ökar välbefinnandet och försvarar kroppen mot stress.

– Att ägna sig åt musik i olika former ger tydliga kreativitetseffekter och ökar den emotionella förmågan och i längden minskar det risken för utbrändhet, säger Töres Theorell.

Se filmen om experimentet här!

Musikmetoden är i dag ett projekt som drivs för att lyfta hur musik på arbetstid kan skapa en bättre arbetsmiljö och friskare personal.
Vill du veta mer om projektet & forskningen? Kontakta gärna någon av oss:

Jesper Brandt jesper.brandt@kingstreetpr.se 070 092 7203
Arvid Axland +arvid@pool.se 0704-49 52 19
Mats Rönnlund, VD We Consulting 070 618 85 55 mats.ronnlund@we-consulting.se
Töres Theorell, stressforskare tores.theorell@su.se 070-543 23 25

weareorange-musikmetoden-kleerup

We are Orange: Fr vä: Mats Rönnlund, VD & band manager, Sophia Johansson, HR-chef & Lead guitar, Sara Kebert, konsultchef & keyboard, Katarina Jansson, digital manager & lead vocals, Pierre Wallgren, sälj- och marknadschef & drums, Fredrik Grähs, konsultchef & base. Främre raden: Andreas Kleerup, artist & låtskrivare.

Back To Top