skip to Main Content

Rivstart för satsningen på nyutbildade tech-talanger

Rivstart För Satsningen På Nyutbildade Tech-talanger

På bara tre månader har konsult- och rekryteringsbolaget We Tech Talents gått från två till elva anställda. Rekryteringsbehovet av unga nyutbildade med inriktning på IT och Teknik är enormt och satsningen ligger helt rätt i tiden.

– Det har verkligen rivstartat för oss med positiva signaler både från potentiella kunder och kandidater. Vi tycker vi har ett starkt erbjudande och en position som ligger rätt – något som valideras av både kunder och den målgrupp vi jobbar mot. Vi arbetar hårt med att skapa en modern länk mellan ingenjörer och näringsliv, samt att vi tydligt tar avstamp i att en god teknisk utbildning ska löna sig. Vi är stolta över vårt erbjudande och känner att vi verkligen kan vara en bra start på karriären med rätt villkor från dag ett. Vi har även fått in Matilda Fransson som rekryterare och kommer även växa med ytterligare en duktig rekryterare under våren, vilket ger oss ännu bättre förutsättningar att möte våra kunders behov, säger Andreas Gremar, Head of Relations/Sales och en av grundarna.
Vilka behov möter ni hos företagen?
– Det finns ett stort behov av duktiga ingenjörer på företagen. Nyckeln ligger i att ha ett bra erbjudande och stå för något som ingenjörerna vill representera i början av sin karriär.
Vad säger studenterna och unga nyutbildade?
– Bilden vi får är att de uppskattar en aktör som lägger stort fokus på karriär och som har en erfarenhet och kunskap om företagen i regionen. Man känner inte alla gånger till vilka bolag som finns eller vilken kultur de representerar. Detta är något vi kan samtala med dem runt och sedan länka dem till bolag som ligger i linje med deras önskemål.
Vad händer framöver?
– Vi kommer fortsätta att jobbar hårt för att etablera värdefulla relationer med våra kunder och kandidater. För att vara värdefulla måste vi skapa ett värde och det lägger vi stort fokus på. Att skapa en kultur och utveckling för de konsulter vi redan har ligger också högt upp på agendan. Vi sitter nu i många intressanta dialoger gällande hur man kan hitta ett kundanpassat sätt att rekrytera. Vi har redan skrivit några ramavtal med kunder som vill jobba med oss och kommer fortsätta att knyta goda kontakter med företag och ingenjörer i början av sin karriär.

Om We Tech Talents
Ansatsen till We Tech Talents är ”En god teknisk utbildning ska löna sig” och detta är något som genomsyrar hela företaget. We Tech Talents ska vara en plats där ingenjörer tidigt i sina karriärer får de villkor de förtjänar på arbetsmarknaden, en arbetsgivare där medarbetarna verkligen trivs och utvecklas. Kort sagt en mellanlandning efter studierna där man gärna stannar ett tag innan man tar nästa steg i karriären – antingen till våra kunder eller inom Maintrac Holding-koncernen.
We Tech Talents grundades av vännerna och kollegorna Andreas Gremar och Mikael Kron. Tillsammans har de över 22 års erfarenhet från bemanningsbranschen med arbetet att skapa utbildningsrelaterade jobb för akademiker tidigt i sina karriärer. Utifrån denna erfarenhet skapades en drivkraft att skapa ett konsultbolag med premiumkänsla för medarbetarna.

Vill du veta mer? Välkommen att höra av dig!

Andreas Gremar
Head of Relations/Sales
+46 72 2214369
andreas.gremar@wetechtalents.se

Läs mer: https://wetechtalents.se

 

Back To Top