skip to Main Content

Sommartipset: knäckig rabarb- och jordgubbspaj

Sommartipset: Knäckig Rabarb- Och Jordgubbspaj

Det är fredag igen och alltså hög tid för sommartips nr 2 i We hjärta Sommar! I dag bjuder vi på ett recept på en knäckig rabarb- och jordgubbspaj, som vi vågar lova att du kommer göra succé med vart du än serverar den i sommar…

Det är också väldigt enkelt att göra den ekologisk och närproducerad om du vill glänsa lite extra – plocka rabarber på närmsta tomt, köp eller plocka svenska jordgubbar och välj ekologiskt mjöl, smör och socker så är du hemma!

Varsågod – baka, njut, repeat! 
Plocka fram följande ingredienser

  • 1,5 dl  råsocker
  • 1,5 dl  kokosflingor
  • 1,5 dl  havregryn
  • 2,5 dl  vetemjöl (det går utmärkt att byta ut delar av mjölet till t.ex. kokosmjöl)
  • 200 g  kallt (men klämbart) smör
  • Om du vill: 0,5 dl ljus sirap och 1/2 citron

Sätt ugnen på 200 grader (gärna varmluft)
Kläm sedan ihop socker, havregryn, mjöl, kokosflingor och smör till en smuldeg.
Skär upp rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg i botten av en smord ugnsfast form, som du bröat med kokosflingor.
Ringla lite sirap och kläm en skvätt citronsaft över frukten om du vill och avsluta med lite kokosflingor ovanpå. More is more!
rabarber-jordgubbspaj-1 rabarber-jordgubbspaj-2

Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter och passa på att njuta av doften som sprider sig i köket…
Ta sen ut den och njut med vaniljvisp, grädde, eller bara som den är!
rabarb-jordgubbspaj-4 rabarber-jordgubbspaj-3

rabarberpaj

Back To Top