skip to Main Content

Världsvan och långt över tillväxtkurvan – We fyller 3 år!

Världsvan Och Långt över Tillväxtkurvan – We Fyller 3 år!

Det var den 1 maj 2013 och ett nytt företag hade just sett dagens ljus. Ett företag som stod för drömförverkligande. Som skulle vara en arbetsplats att längta till, ha roligt på och samtidigt bidra till att göra världen bättre. We Consulting skulle lyckas med att balansera tre saker på bästa sätt; arbetsglädje, hållbarhet och lönsamhet.

Allt började ett halvår tidigare, när vår grundare Jonas satt på sitt älgpass och drömde om något bättre. Han tänkte på att ett jobb är något vi ägnar en stor del av vår vardagstid åt, under en stor del av våra bästa år. ”Det måste gå att bygga en arbetsplats som är värd den tiden. Där vi har roligt, motiveras av något större än oss själva och där vi inte bara ska producera för att göra någon annan rik på kort sikt”.

Idag är jag VD för det företaget och jag är omåttligt stolt över vad vi alla har gjort det till. Vi har byggt det på tre väldigt viktiga värden; Glädje, Enkelhet och Långsiktighet, och jag tycker att de verkligen präglar det vi gör varje dag.

Glädje
Det är inte lätt att ha kul jämt, det vet den som är människa med allt vad det innebär. Men glädje som jag ser det handlar inte om att skratta dagarna igenom eller att tycka allt är roligt hela tiden. Det handlar om att känna mening, engagemang och motivation. Att ha en trygg miljö att utvecklas i och ett sammanhang där vi hör hemma. Det tycker jag att vi har skapat här på We. Gemensamma aktiviteter, omtanke om världen utanför, individuell kompetensutveckling och medarbetaridéer som vi gör verklighet av är en stor del av det.

Plan International
En medarbetaridé som blivit välgörande verklighet

Enkelhet
Det enkla är ofta svårt! Att driva ett företag där över 150 individer ska trivas, utvecklas, kunna göra sitt jobb, dela med sig av kunskap och må bra kräver lite eftertanke. Vi började redan första dagen med att tänka framåt och större. Tidigt byggde vi en struktur som håller ordning men som inte krånglar till det. Vi har allt viktig online, vi har så få chefsled vi bara kan och vi försöker undvika administration som krånglar till det mer än den förenklar. Genom att hela tiden utvärdera vad vi gör utifrån det så tycker jag vi har lyckats riktigt bra!

Långsiktighet
Kan man driva företag mot lönsamhet och ändå tänka långsiktigt? Ja absolut! Jag tror tvärtom att det är svårare att göra företag lönsamma med ett kortsiktigt perspektiv. Det håller ett tag men kostnader är nästan alltid kopplade till utveckling och när vi offrar det till förmån för kortsiktig vinst, ja då slutar både medarbetare och därmed företaget att utvecklas.

Vi har också här byggt för verklig långsiktighet från början. Vi har inga ägare som kräver maximal kortsiktig avkastning, därför kan vi göra saker som gynnar oss och omvärlden på längre sikt. Vi jobbar hårt för att minska vår miljöpåverkan, för om världen håller längre håller We längre. Allt fokus på arbetsglädje handlar ju i grunden om långsiktighet. När medarbetare trivs och utvecklas utan att bränna ut sig, då håller We längre. När vi behandlar kunder med respekt och som partners, då håller samarbetet – och We – längre.

we3-1

Om vi plockar fram glaskulan och blickar framåt då? Ja, då blir det spännande, för även om tre fantastiska år har gått och massor har hänt, så är det ju ingenting mot vad vi har framför oss! Ni som läst om min företagsfilosofi på instagram vet att vi planerar för tillväxt genom bland annat arbetsglädje, S-kurvor och riskspridning. 2016 är också året då vi tar steget in på en ny arena, nämligen energi. Förutom att vi då sprider risker och bryter mark för fortsatt tillväxt, så är det också ett område med stor potential att jobba med hållbarhet på ett väldigt konkret sätt.

Min och ledningens ambition är att We Consulting skall fortsätta växa flera år till med bibehållen lönsamhet, nya verksamhetsområden och geografier. Men det viktigaste är ju trots allt att vi lyckas behålla We-känslan medan vi växer!

Så, nu är det dags för årets sånginsats: Ja må We leva, Ja må We leva, i långt mer än hundrade år…

Ett stort Grattis på treårsdagen till oss!

/Mats, stolt VD på We Consulting

Back To Top