skip to Main Content

Vi spanar trender på MWC Barcelona

Vi Spanar Trender På MWC Barcelona

 

Den här veckan pågår MWC Barcelona (Mobile World Congress) och We har självklart ett team på plats för att spana trender och branschutveckling. Det händer mycket spännande!

Stort fokus ligger på 5G hos både operatörer, tillverkare av nätverksutrustning och leverantörer av tjänster. Fokus börjar i år att skifta mot att visa faktiska ”Use Case” och nyttan med 5G. Vi ser mer av ”Hur” man kan göra sina affärer, och inte lika mycket ”att” man kan tekniskt som tidigare år. De stora operatörerna visar väldigt många olika tjänster som till exempel gaming, VR, AR, drönarstyrning och industriapplikationer.

Vi ser även lite trevande samarbeten i olika former mellan å ena sidan tillverkare av nätutrustning som Ericsson och Nokia och andra sidan industrikunder och tjänsteleverantörer.

På mässan har vi också kollat in Huawei och deras spännande Mate X med vikbar skärm och 5G. Riktigt häftig! Vi har också sett Samsungs S10 med 5G, och sett den streama 4k video. Kul med ny teknik och vilka möjligheter den ger!

Nokia kommer med en 5G antenn med Massive MIMO som är vätskekyld(!), så energin kan återanvändas. Sånt gillar We!

Följ gärna vårt teams rapportering med fler bilder och video på vårt Instagramkonto

 

För mer information får du gärna kontakta Patrik Olsson på patrik.olsson@we-consulting.se eller +46 725 26 67 27

Back To Top